pirmdiena, 2013. gada 27. maijs

Aktīvākās bibliotekāres viesojas pie Ineses Vaideres Eiropas Parlamentā

Publicēts:
Vietējā Latgales avīze - Nr.21 (2013, 24. maijs), 15. lpp.


Foto no www.inesevaidere.lv


14. maijā Eiropas Parlamentā Briselē pēc deputātes Ineses Vaideres uzaicinājuma viesojās čaklākās bibliotekāres no visas Latvijas. Braucienā starp desmit aktīvākajām 2012. gada bibliotekārēm bija arī Olga Skerškāne no Krāslavas novada centrālās bibliotēkas un Robežnieku pagasta bibliotēkas vadītāja Rita Kovaļevska.

"Aicinājums apmeklēt Briseli ir mana pateicība bibliotekāriem par viņu veikto nozīmīgo darbu, kas ļāvis Latvijas novadu bibliotēkām kļūt par izziņas un kultūras centriem mūsu valsts laukos, sniedzot aktuālāko informāciju visu paaudžu iedzīvotājiem. Tikšanās ar izciliem sava darba darītājiem priecē un iedvesmo," norāda I. Vaidere.

Savas vizītes laikā Beļģijā bibliotekārēm bija iespēja ne tikai iepazīties ar deputātes darbu Briselē, bet arī piedalīties I. Vaideres rīkotajā Vijas Beinertes dokumentālās filmas par Maestro Raimondu Paulu pirmizrādē, satikt Briselē dzīvojošos tautiešus, kā arī apmeklēt Briges pilsētu.

ceturtdiena, 2013. gada 2. maijs

Pirmklasnieki ciemojas bibliotēkā


30.04.13. uz Robežnieku bibliotēku ar klases audzinātāju Ainu Kudiņu pirmo reizi atnāca
1. klases skolnieki.

Sākumā pirmklasnieki uzzināja, kas ir bibliotēka, iepazinās ar uzvedības noteikumiem bibliotēkā, grāmatu lietošanu un kāpēc grāmatas plauktos izvietotas stingri noteiktā kārtībā.

7. klases meiteņu Lindas Babiško, Dainas Osipovas, Lauras Kovalevskas vadībā tika sarīkota meistarklase – kā pašu rokām izveidot Mātes dienai  brīnumezīšus.

Vēlāk pie mums ciemos ieradās vecmāmiņas, viņas interesējās, kā dzīvo mūsdienu pirmklasnieki, kā viņi uzvedas, vai zina uzvedības noteikumus.

Bērni viņiem lasīja dzejoļus, stāstīja ar ko nodarbojas, kā palīdz vecākiem.

Atvadoties vecmāmiņas pirmklasniekiem pasniedza „burvju ziediņus” ar dzejoļiem māmiņām.

Bibliotekāres vārdā - visiem liels paldies :)