piektdiena, 2010. gada 30. jūlijs

Ekskursija

22. jūlijā 33 Robežnieku bibliotēkas lasītāji devās ekskursijā maršrutā Robežnieki – Aglona – Preiļi.
Preiļos mēs apmeklējām Leļļu muzeju, kur paši varējām justies kā prinči un princeses. Īpašu prieku bērniem radīja pārģērbšanās 18. gs. stila apģērbos. Daži sākumā pat nevēlējās pārģērbties, līdz laikam, kamēr neieraudzīja savu draugu lieliskās pārvērtības.
Pēc Leļļu muzeja mēs devāmies uz Aglonu, kur sākumā pabijām Kristus Karaļa Kalnā. Visas figūras ir veidotas no ozola, katrai figūrai ir sava nozīme. Apmeklējām arī Aglonas Baziliku, mājās atvedām ūdeni no Aglonas svētavota.
Mūsu ekskursijas pēdējais galamērķis bija Čertoka ezers.
Īpašu pateicību visi 33 ekskursijas dalībnieki izsaka Ē. Gabrusānei par braucienu, kā arī šoferim S. Tiško, kurš mūs veda pa maršrutu ar maksimālu komfortu.



pirmdiena, 2010. gada 5. jūlijs

Bezvadu zemene Robežniekos

Pirmajā jūlijā Robežnieku tautas bibliotēkā notika pasākums „Publisko bibliotēku attīstības projekta „Trešais tēva dēls” WI-FI lietotāju sacensības „Bezvadu Zemene””.
Robežnieku tautas bibliotēka pavisam ir 210 lasītāju, t.sk. 90 bērni. Visi lasītāji ir aktīvi, atsaucīgi un draudzīgi.
Uz pasākumu „Bezvadu Zemene” sapulcējās daudz līdzjutēju, lai atbalstītu dalībniekus Lauru Kovalevsku un Edgaru Giptoru, kuri nodarbojās ārā ar Notebook.
Līdzjutējiem bija uzklāts galds ar zemenēm, pankūkām, biezpiena plācenīšiem, kanapē maizītēm. Uzmanības centrā bija galda Karaliene „Zemenīte”.
Daži no bērniem vēlējās pārbaudīt savas zināšanas un nodarbojās bibliotēkas telpās pie datora.
Paldies par lielisko ideju un lūdzam stingri nevērtēt mūsu komandu.