piektdiena, 2012. gada 2. novembris

Ekskursija uz z/s "Guntiņi"

Ir iestājies rudens brīvlaiks, pats „ražīgākais” laiks bibliotēkas darbā. Jā, mēs lasām, spēlējam datorspēles, bet gribas kaut ko vairāk. Mums, robežniecēniem, ir paveicies, jo pie mums ir ko redzēt un ir kur aiziet ciemos. Nolēmām, ja būs labs laiks, 30. oktobrī plkst. 10 iesim ekskursijā uz z/s „Guntiņi” skatīties trušus un zirgus.
 Visiem ekskursijas dalībniekiem jau iepriekš bija silti ieteikts paņemt līdzi cienastu trusīšiem un zirgiem, kā arī nedaudz naudiņas, tā kā bija iecerēts nopirkt trušu gaļas konservus un aknas. Mums paveicās, jo laiks bija pasakains. Mūs satika Jevgēnijs Jeromenoks un divi viņa sargsuņi, sanbernāri Laki un Partos.
Saimniecības saimnieks mums sīki pastāstīja par saviem dzīvniekiem, trušus mēs pacienājām ar burkāniem. Pēc tam iepazināmies ar zirgu Rozi un diviem bērīšiem – Maigu un Janneli, tos uzcienājām ar maizi.
Ekskursijas beigās nopirkām truša gaļas konservus, kā dāvanu no saimnieka Jevģēnija dabūjām truša aknas. Izrādās, truša aknas ir tīri diētisks produkts, trušus par nedrīkst barot ar vitamīniem, tikai ar visu dabīgo.
Atgriežoties bibliotēkā mēs uzklājām galdu un ar gardu muti notiesājām visas delikateses.
Milzīgs paldies par laipno uzņemšanu Jevgēnijam Jeromenko no visiem ekskursijas dalībniekiem.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru