piektdiena, 2018. gada 2. marts

Robežnieku pagasta Bērnu žūrija


Publicēts:
http://www.kraslavasvestis.lv/zinas/article/3/robeznieku-pagasta-bernu-zurija.html

 
27. februārī Robežniekos notika noslēguma pasākums „Lasi, vērtē, dalies”, uz kuru tika aicināti Robežnieku un Joņinu bibliotēku visaktīvākie Bērnu žūrijas dalībnieki. Tie ir: Ksenija Buko, Aļesja Buko, Ričards Buko, Lolita Buko, Valērija Jonina, Alla Mustermane, Ruta Ivanova un Indris Ivanovs.
 
1. vietu Bērnu žūrijas eksperti piešķīra grāmatai „Īsi stāstiņi par lietām” (Ķēstutis Kasparavičs); 2. vietu – „Pasaka par peļu pili” (Maikls Bonds) un 3. vietu – „Pūcīte ar zeltainajām acīm” (Lelde Stumbre).
 
Atgādināšu, ka Vislatvijas lasītveicināšanas programma „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” turpinās jau 25 gadus. Tās mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par lasīšanu un grāmatām, izmantojot radošas aktivitātes, kā arī sekmēt augstvērtīgas oriģinālliteratūras izplatību un nokļūšanu pie lasītājiem un rosināt dialogu par jaunākajām grāmatām. Lai veicinātu grāmatu lasīšanu ģimenēs, kopš 2012. gada programmā ir iespēja piedalīties arī pieaugušajiem. Programmas čaklākie lasītāji ir vecuma grupā 9+.
 
Milzīgs paldies visiem dalībniekiem, īpaši pieaugušajiem, kuri atbalsta bērnu vēlmi lasīt un paši piedalās projektā.

Rita Kovalevska,
Robežnieku pagasta bibliotēkas vadītāja




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru