trešdiena, 2011. gada 19. oktobris

Mājas gariņu salidojums

Avots
Ezerzeme
18. oktobris 2011, 18:34


22. septembrī Robežnieku pamatskolā notika mājas gariņu salidojums. Pasākumu piedāvāja un palīdzēja organizēt 6. klases vecāki. Robežnieku bibliotēkas vadītāja Rita Kovaļevska pastāstīja, ka Robežnieku pamatskola tradicionāli sadarbojas ar vecākiem, kopīgi rīko pasākumus. Ideja par mājas gariņu salidojumu dzimusi nejauši, sērfojot internetā.

Uzzinājām, ka Asūnē dzīvo Oksana Jančenko, kura ir apdāvināts cilvēks — dejo “Večerinkā” un rada daudz dažādu rokdarbu, tostarp arī mājas gariņus. Bijām pārsteigti un nolēmām sarīkot bērniem tematisku pasākumu, uzaicinot ciemos Oksanu, kura ieradās kopā ar pašas darinātajiem mājas gariņiem.”

Pasākums izdevās aizraujošs, bija interesanti gan bērniem, gan vecākiem. Uz tikšanās ar pasaku varoņiem un viešņu no Svariņiem ieradās pirmsskolnieki un sākumskolas skolēni. Ok- sana ne tikai iepazīstināja ar mājas gariņiem, bet sarīkoja meistarklasi un parādīja praktiski, kā tie top. Notika arī konkurss 1.-4. klašu skolēniem un klašu audzinātājiem.

Robežnieku pamatskolas direktora vietniece Maija Šemele stāsta, ka tamlīdzīgi pasākumi kopā ar vecākiem ir viena no skolas darba formām: “Jau daudzus gadus mūsu bērnu tētiņi un māmiņas piedalās sporta pasākumos — krosā, dažādās stafetēs. Mēs varam lepoties ar trim futbola komandām, kuru sastāvā spēlē bērnu tēvi. Kopā ar vecākiem piedalījāmies Robežnieku ciemata uzkopšanā. Spilgtā atmiņā palikuši klašu pārgājieni, kurus vecāki organizē kopā ar klases audzinātājiem. Vecāki ir bieži ciemiņi arī tematiskajās diskotēkās. Par šo pasākumu gribu pateikt lielu paldies māmiņām Ritai Kovaļevskai, Irēnai Kozindai, Ingai Babiško un Irēnai Truskovskai. Arī klases audzinātāja Ļubova Juhņeviča lepojas ar savu skolēnu vecākiem un novēl arī turpmāku aktīvu sadarbību ar skolu.”



Juris ROGA

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru