trešdiena, 2016. gada 6. janvāris

"Kāpēcīši" izzina kosmosu un pasauli


Avots:

www.kraslavasvestis.lv
Pievienots: 06.01.2016

Pirms gadumijas Robežnieku pagasta bibliotēka aicināja bērnus un viņu vecākus uz „Kāpēcīšu” klubiņa ziemas sēdi, kurā bērni piedalās aizraujošā intelektuālā spēlē.

Pasākuma idejas autore ir Irina Buko. Iepriekšējā, pirmajā spēlē, kas notika rudenī, „Kāpēcīšu” kluba sēdes tēma bija veltīta dabai. Bērniem spēle ļoti iepatikās, un viņi lūdza, lai nākamā tēma tiktu veltīta kosmosam vai Latvijai. Lūgums tika ņemts vērā, un ziemas spēles noritēja ar devīzi „Kosmoss un pasaule apkārt”.

Tā kā spēles dalībnieki „Kāpēcīšu” klubiņa ziemas sēdei gatavojās iepriekš, pasākums izdevās vēl interesantāks, nekā varēja gaidīt, pārspējot iepriekšējo. Tā nobeigumā jau dalībnieki paši uzdeva neordinārus jautājumus par kosmosa tēmu. Spēlei bija piecas tūres, katrā pa sešiem jautājumiem, un pašās beigās tika atvērta Melnā kaste un nolasīts jautājums-mīkla. Spēles dalībnieki sadalījās divās komandās, katra izvēlējās savu kapteini – tieši viņš izlēma, kurš atbildēs uz jautājumu, kura apspriešanai tika atvēlētas desmit sekundes. No četrām piedāvātajām atbildēm vajadzēja izvēlēties vienu pareizo. Piemēram: „Kā sauc logu kosmosa kuģī?” Varbūt kāds cits mazais lasītājs pats pamēģinās, kā viņam sokas ar pareizas atbildes atrašanu starp piedāvātajiem variantiem: a - iluminators, b - aila, c - lūka, d – actiņa.

Pasākuma dalībnieku vecums bija no 6 līdz 14 gadiem. Tieši mazāko bērnu spriedelējumi, meklējot pareizās atbildes, bija ļoti vērtīgi un neaizmirstami. No katras komandas par uzvarētājiem kļuva tie bērni, kuri visbiežāk atbildēja pareizi. Balvā katrs saņēma „Gudro pūci”, kuras savām rokām izgatavoja Irina Buko. Nākamā sēde tiek plānota pavasara brīvdienās.




 
Bibliotēkas arhīva foto

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru