piektdiena, 2018. gada 20. aprīlis

Sirds siltums - Latvijai!


Publicēts:
http://www.kraslavasvestis.lv/zinas/browse/2/article/3/sirds-siltums-latvijai.html


Šis ir Latvijas simtgades gads, tālab nav pārsteigums, ka gan jauns, gan vecs mūsu valsts iedzīvotājs grib dot savu pienesumu Latvijas simtās dzimšanas dienas svinībās. Daudziem gados veciem cilvēkiem ir grūtības pārvietoties, bet viņus nepamet vēlme būt noderīgiem un vajadzīgiem Latvijai tās jubilejā.

 Robežnieku pagasta bibliotekāre Rita Kovaļevska pastāstīja, ka pagasta aktīvākās gados vecās sievietes laiku pa laikam sūkstījās par garlaicību. Ja cilvēki uzturas lielākoties mājās, tā pielavās nemanot. Lai īsinātu laiku, pensionāres labprāt noadītu kaudzēm zeķu, ja vien būtu pieejami diegi.
 Tā dzima ideja noadīt vismaz 100 zeķu pārus par godu Latvijas simtgadei. Nevis vienkārši noadīt, bet ar šo darbu dod pienesumu sabiedrībai. Zeķes ir iecerēts uzdāvināt Skuķu aprūpes centra iemītniekiem un Krāslavas bērnu sociālās rehabilitācijas centra „Mūsmājas” audzēkņiem. Ideju atbalstīja Robežnieku pagasta pārvalde, kas adītājām apmaksāja diegus.

 Zeķu adīšanā ar prieku iesaistījās Helēna Kozaka (Хелена Козак), (Marija Žogla) Мария Жогла, (Sabīna Puncule) Сабина Пунцуль, (Valentīna Olehnoviča) Валентина Олехнович un (Inga Babiško) Инга Бабишко. Uz šo brīdi viņas noadījušas jau 107 zeķu pārus, kas pansionāta un bērnu centra iemītniekiem tiks dāvināti oktobra nogalē. Vienlaikus plānots pateikties arī visām adītājām, kuras iesaistījās akcijā.
 
Juris Roga






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru